Kwaliteitscontrole

Lege cartridges worden ingezameld met maar 1 doel: ze dienen namelijk hervuld en herbruikt te kunnen worden.

Inkjetpatronen zijn bijzonder fragiel en kunnen beschadigingen oplopen tijdens het gebruik of nadien tijdens het inzamelproces. Wist u bijvoorbeeld dat het volledig leeg printen van een cartridge ervoor kan zorgen dat het elektronische circuit niet meer bruikbaar is?

Onze hoofdzorg is het afleveren van kwalitatief perfecte lege cartridges die meteen kunnen ingezet worden in het proces van het hervullen. Door een doorgedreven kwaliteitscontrole uit te voeren wordt de waarde van deze cartridges trouwens gevoelig verhoogd.

Wat houdt die controle nu precies in?

Visuele controle:

Aangezien uw lege cartridges ooit terug netjes verpakt en gevuld in de winkel zullen worden aangeboden, is het van groot belang dat ze een ongeschonden voorkomen hebben. Geen deuken, barsten, krassen of afgebroken stukjes dus. Daarnaast vormt het elektronische circuit één van de belangrijkste onderdelen van een inkjet. Is dit circuit beschadigd dan is er geen communicatie met de printer mogelijk. Zware beschadigingen zijn met het oog of onder de loep waarneembaar.

Elektronische controle:

Niet elke cartridge heeft een elektronisch circuit. Heel wat patronen van HP, Lexmark, Dell en Canon echter wel. Dit circuit zorgt ervoor dat de cartridge en printer met elkaar kunnen communiceren. Het is dus van het grootste belang dat dit circuit op voldoende wijze functioneert. Om de werking te kunnen controleren gebruiken we gespecialiseerde testapparatuur die de communicatie nabootst.

Het inzamelen op zich veroorzaakt vaak heel wat schade aan de inkjets. We geven u daarom enkele tips:

  • 1. Gooi de inkjets nooit in de verzameldoos en laat ze er niet in vallen. Leg ze echter voorzichtig in de doos.
  • 2. Giet geen dozen in elkaar over. Zulk een lawine van inkjets veroorzaakt meer schade dan u kan verwachten.
  • 3. Indien uw klant de cartridge binnenbrengt met verpakking, laat die er dan omheen.
  • 4. Zorg ervoor dat de cartridge nooit nat worden of blootgesteld worden aan extreme temperaturen.